%27Positief+bezoek%27+staatssecretaris+Mona+Keijzer+aan+ZLTO+Land+van+Cuijk
Nieuws
© Monique van Loon

'Positief bezoek' staatssecretaris Mona Keijzer aan ZLTO Land van Cuijk

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economie en Klimaat en kandidaat-lijsttrekker voor het CDA bezocht woensdag ZLTO Land van Cuijk. 'Maak jezelf als agrarische sector niet kleiner dan je bent. Jullie doen er toe.'

Met deze woorden stak Keijzer de aanwezige groep kritische boeren een hart onder de riem. 'De politiek en de burgers moeten beseffen dat er zonder boeren geen agrarisch landschap is en geen eten. Mensen realiseren zich niet dat er ontzettend veel investeringen nodig zijn om een agrarisch bedrijf te runnen en te behouden.'

Aan tafel was de emotie van de boeren voelbaar. De aanwezigen maakten de pijnpunten in het agrarisch beleid en specifiek in het Brabantse duidelijk. Ook de media moest het ontgelden. 'Veel negatieve framing en berichtgeving. Daar kunnen wij met een steeds kleinere groep boeren toch nooit tegenop boksen', aldus een van de aanwezigen.


Realisme

Achter de schermen gebeurt meer dan de boeren realiseren. Keijzer was er duidelijk over. 'Er moeten zaken veranderen, maar er is tijd, geld en duidelijkheid nodig om onze innovatieve en goede landbouwsector overeind te houden. Goed om met boerenverstand te regeren en vooruit te zien zonder daarbij de praktische toepassingen uit het oog te verliezen.'

Kijk niet achterom, want dan struikel je. Zo willen we als bestuur ook acteren

Hans Vermeulen, voorzitter ZLTO-afdeling Land van Cuijk

Afdelingsvoorzitter Hans Vermeulen sprak van een positief bezoek. 'Met een goede discussie met kritische boeren over zowel het landelijke als het Brabantse beleid en realisme waar dat mogelijk is; zowel vanuit de boeren als de politiek.' Vermeulen kon zich wel vinden in de uitspraak van Keijzer. 'Kijk niet achterom, want dan struikel je. Zo willen we als bestuur ook acteren.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 1°
  10 %
Meer weer