CDA pleit voor Overijssels wolvenplan

Overijssel moet een gebiedsgericht wolvenpreventieplan opstellen, waarin wolfvrije zones, regulering van het aantal wolven en andere beheersmaatregelen worden opgenomen. Dat stelt de CDA-Statenfractie.

CDA+pleit+voor+Overijssels+wolvenplan
© Pixabay

De partij maakt zich veel zorgen over de aanwezigheid van de wolf in Overijssel, met name zwervende wolven. 'Voorkomen moet worden dat wolven boerderijdieren doden of zodanig verwonden dat sprake is van dierenleed. Ook maken bewoners van het buitengebied zich zorgen over de veiligheid van met name hun kinderen', zegt CDA-Statenlid Jeroen Piksen.

'De laatste weken verschijnen er weer veel berichten in de media over het gedrag van zwervende wolven die 'gehouden dieren' aanvallen, verwonden en doden. Van vermeende schuwheid van wolven, zoals vaak verondersteld, is geen sprake. We zien beelden van wolven die in Brabantse woonwijken op zoek zijn naar prooi', aldus Piksen.


Geen ongebreidelde groei

Het CDA wil geen ongebreidelde groei en onbeheerste aanwezigheid van wolven in Overijssel, maar beheer. Daarom zou er een gebiedsgericht wolvenpreventieplan moeten komen, zoals recent in Gelderland is opgesteld. Piksen informeert ook bij Gedeputeerde Staten naar de bereidheid 'Brussel' te vragen om een (gedeeltelijke) ontheffing van de verplichting om de wolf te beschermen.

Onder meer in Duitsland en Frankrijk werd het daardoor mogelijk om wolfvrije zones aan te wijzen, mogelijk in combinatie met afschot als ultiem beheersinstrument.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer