Friese+CDA+vraagt+opheldering+over+glasvezel+buitengebied
Nieuws
© Noordoost.nl-Alex J.de Haan

Friese CDA vraagt opheldering over glasvezel buitengebied

De CDA-Statenfractie in Friesland wil opheldering van Gedeputeerde Staten waarom een aantal adressen in het buitengebied niet kan worden aangesloten op glasvezel. De fractie heeft hierover Statenvragen gesteld.

Aanleiding is een brief van directeur Niek Geelhoed van internetprovider Kabelnoord aan Plaatselijk Belang Akkrum-Nes, Jubbega-Hoornsterzwaag, Katlijk, Mildam, Oude- en Nieuwehorne over het uitblijven van de aanleg van glasvezel in gemeente Heerenveen. Uit de correspondentie zou blijken dat aanleg van glasvezel tot hoge kosten leidt.
Volgens CDA-Statenlid Wieke Wiersma is geld beschikbaar voor de aansluiting van de buitengebieden door Kabelnoord. 'Het kan niet zo zijn dat dit geld voor andere zaken wordt gebruikt en een deel van de inwoners verstoken blijft van glasvezel. Juist in deze gebieden draagt glasvezel bij aan de vitaliteit van dat gebied.'


Het CDA wil weten of het klopt dat de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Heerenveen tot hoge kosten leidt en wat het college van Gedeputeerde Staten eraan gaat doen om aansluiting van snel internet wel mogelijk te maken.

Begin deze maand riep LTO Noord het Friese provinciebestuur al op te zorgen voor meer aansluitingen van agrarische bedrijven op glasvezel, met name in Noordoost-Friesland en Heerenveen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
Meer weer