Nieuwe+coronabesmetting+nertsenhouderij
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Nieuwe coronabesmetting nertsenhouderij

Bij een nertsenhouderij in Landhorst is een coronabesmetting vastgesteld. Het gaat om een bedrijf met 4.300 moederdieren, melden ministers Hugo de Jonge (volksgezondheid) en Carola Schouten (landbouw).

De besmetting kwam aan het licht na een melding van coronaverschijnselen bij nertsen op het bedrijf. Dat wordt zo snel mogelijk geruimd. In totaal zijn nu achttien nertsenhouderijen in Nederland besmet verklaard. De zeventien andere bedrijven zijn geruimd.


Het kabinet heeft vanwege het coronavirus maatregelen genomen voor alle pelsdierhouderijen in Nederland. Dat zijn onder meer een landelijk vervoersverbod van nertsen, een bezoekersverbod in stallen en een strikt hygiëneprotocol. Dat gebeurt om te voorkomen dat het virus overgaat van nerts op mens, zoals op twee bedrijven is gebeurd.


Het rijk werkt aan een stoppersregeling, waarmee nertsenbedrijven op korte termijn vrijwillig hun bedrijfsvoering kunnen beëindigen. In 2024 stoppen nertsenhouderijen conform het wettelijk verbod sowieso hun activiteiten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  12° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
Meer weer