Corona op twee nieuwe nertsenbedrijven

Op twee nieuwe nertsenbedrijven is afgelopen weekeinde corona vastgesteld onder dieren. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek van Wageningen Bioveterinary Research.

Corona+op+twee+nieuwe+nertsenbedrijven
© Vidiphoto

De besmetting is aan het licht gekomen door de wettelijke verplichting om kadavers van nertsen te laten onderzoeken op het virus SARS-CoV-2 dat corona veroorzaakt. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is gisteren begonnen met het ruimen van de bedrijven. De bedrijven bevinden zich in de Brabantse gemeente Gemert-Bakel.

In totaal zijn nu zeventien nertsenbedrijven geruimd vanwege de aanwezigheid van het coronavirus. Er wordt geruimd omdat eerder bleek dat nertsen die ziek zijn ook mensen kunnen besmetten. Door de ruimingen wil de overheid voorkomen dat nertsenbedrijven besmettingshaarden zijn en daarmee een gevaar voor de volksgezondheid. Er geldt op dit moment een vervoers- en bezoekverbod voor nertsenhouderijen. Ook gelden er extra regels voor de hygiëne.


Eenmalige stoppersregeling

Minister Carola Schouten van LNV onderzoekt of een eenmalige stoppersregeling kan worden vormgegeven waarmee nertsenbedrijven op korte termijn vrijwillig hun bedrijfsvoering kunnen beëindigen.

Hiernaar wordt gekeken in verband met het verbod op de pelsdierhouderij dat per 1 januari 2024 ingaat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer