Stoppersregeling nertsen laat nog op zich wachten

Het duurt nog zeker tot augustus voordat landbouwminister Carola Schouten met een voorstel komt voor een fatsoenlijke stoppersregeling voor de nertsenhouderij. Dat meldt ze de Tweede Kamer.

Stoppersregeling+nertsen+laat+nog+op+zich+wachten
© Pixabay
Tweede Kamerleden Jaco Geurts (CDA) en Laura Bromet (GroenLinks) hadden begin juni in een motie gevraagd om nog in juni met zo'n regeling te komen, inclusief een voorstel ter financiële dekking zodat nertsenhouders op korte termijn vrijwillig hun bedrijfsvoering kunnen beëindigen.

Volgens Schouten is dat allemaal niet mogelijk voor het zomerreces. Bovendien is voor een dergelijke regeling de goedkeuring vereist van de Europese Commissie, omdat het een staatssteunmaatregel betreft.


Waardeverlies

De minister wil het zomerreces benutten door onderzoek te laten doen naar het waardeverlies voor de nertsenhouderij en voor het voorbereiden van een conceptregeling. Het kabinet is voornemens om in augustus aanstaande een besluit te nemen over de stoppersregeling en de Kamer daarover te informeren.

Vorige week nog sprak voorzitter Martijn Pijnenburg van de vakgroep nertsenhouderij van LTO Nederland de wens uit dat de minister snel duidelijkheid biedt. Volgens Pijnenburg willen nertsenhouders zo snel mogelijk weten waar ze aan toe zijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
Meer weer