Boeren vertrokken bij het Binnenhof, vrijdag weer actie

Demonstrerende boeren die een groot deel van donderdagavond met trekkers bij het Binnenhof in Den Haag waren, zijn aan het begin van de nacht vertrokken. Onduidelijk is nog of ze naar huis zijn gegaan of naar een andere plek in de stad.

Boeren+vertrokken+bij+het+Binnenhof%2C+vrijdag+weer+actie
© Dirk Hol

De acties verliepen in een gemoedelijke sfeer en zonder incidenten. De boeren wilden het debat over voermaatregelen voor vee en de stemming over voorstellen die door de Tweede Kamer worden gedaan afwachten. In de rest van het land gingen boeren ook spontaan de weg op om de actie in Den Haag te ondersteunen.


Vanaf het Binnenhof zouden ze naar verwachting naar de Hofplaats gaan, vlak naast de plenaire zaal van de Tweede Kamer, waar donderdagnacht over de voermaatregel wordt gestemd. Het kabinet wil veehouders verplichten om vee eiwitarm voer te geven, zodat het minder stikstof uitstoot.


Vrijdag weer actie

De Haagse politie houdt er rekening mee dat de boeren vrijdag weer actie gaan voeren in Den Haag. De protestgroep Agractie heeft boeren al opgeroepen vrijdag met trekkers naar het Malieveld in Den Haag te komen als landbouwminister Carola Schouten voet bij stuk zal houden.

Defensie stuurde donderdagavond op verzoek van gemeente Den Haag 25 vrachtwagens met ongeveer zestig militairen om de binnenstad af te zetten. ‘Ze blijven zo lang als dat nodig is’, laat een woordvoerder van het ministerie van Defensie weten.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer