Betere+sprongen+door+UV%2Dlicht+in+stierenstal+Harfsen
Nieuws
© Harry van Leeuwen CRV

Betere sprongen door UV-licht in stierenstal Harfsen

De stierenstal van CRV in Harfsen is dit voorjaar ingrijpend verbouwd. Met speciale verlichting, die zonlicht immiteert, maken de stieren meer Vitamine D aan. Dit bevordert de gezondheid én de spermakwaliteit.

Eerder werden de stallen in Harfsen al voorzien van een gecontroleerd klimaatsysteem om knutten en andere ziekteverwekkers te weren. Dit systeem werkt met overdruk en filters op de luchtinlaat.


Goed voor stier en medewerker

Op de spermaproductielocatie in Harfsen kunnen nu 100 stieren in comfortabele strohokken van 27 vierkante meter worden gehuisvest. De hokken zijn zo ingericht dat het welzijn voor de dieren maximaal is. Daarbij kan het werk zoveel mogelijk gemechaniseerd worden uitgevoerd en is een veilige werkomgeving voor de medewerkers gewaarborgd.‘Met de afronding van deze verbouwing beschikt CRV nu in zowel Giekerk als Harfsen over productielocaties die voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen. Hiermee lopen we wereldwijd voorop’ aldus Leo Schooltink, teamleider stierlocatie Harfsen en Ambt Delden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer