NVI-nummer 1 Rioaveso na herberekening index

De Rio-zoon Rioaveso van de Spaanse KI Xenetica Fontao is de hoogste stier als het gaat om de totaalindex NVI. Hiervoor was eerst wel een herberekening van zijn index nodig.

NVI%2Dnummer+1+Rioaveso+na+herberekening+index
© 123RF BETAALD

Terwijl Spaanse vechtstieren als gevolg van de coronacrisis massaal rechtstreeks naar het slachthuis vertrekken, blijft in elk geval één jonge stier voorlopig in leven. Rioaveso is met 371 NVI de eenzame koploper in de Nederlandse genomics-ranking en staat 35 NVI hoger dan de nummer twee. Dat blijkt onder meer uit de huidige stierindexen van Coöperatie CRV.

Navraag leert dat van een beperkt aantal genomics-stieren, die nog geen Nederlandse ki-code hadden, ook de Nederlandse genomics-gegevens niet waren meegenomen.

In april kwam de stier al wel met 300 NVI in de genomics top 20 terecht, na een herberekening kwamen er nog 71 punten NVI bij, waarmee de stier de nieuwe koploper bij genomics is. Rioaveso komt aan zijn hoge index door een productie van bijna 500 Inet, 107 totaal exterieur en goede gezondheidskenmerken. Rioaveso heeft een Amerikaanse oorsprong, is geboren in Duitsland en verkocht aan Xenetica Fontao. Zijn sperma komt in Nederland via Masterrind Holland beschikbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer