CRV+geeft+%27Wat+zijn+de+mooiste+koeien%27+nieuwe+impuls
Nieuws
© René Eijsink

CRV geeft 'Wat zijn de mooiste koeien' nieuwe impuls

Liefhebbers van veebeoordelen kunnen sinds kort terecht op de digitale snelweg. Veeverbeteringscoöperatie CRV komt met een internationale veebeoordelingswedstrijd, waarbij foto's via het internet zijn te rangschikken.

De wedstrijd heeft veel weg van de wedstrijd 'Wat zijn de mooiste koeien', die 26 jaar door Nieuwe Oogst en zijn voorgangers is gehouden. Bij beide wedstrijden moeten deelnemers vier groepen van vier foto's plaatsen en daarmee proberen zo dicht mogelijk bij het oordeel van de juryleden te komen. Bij CRV gaat het om twee groepen roodbont en twee groepen zwartbont, waarvoor aparte kampioenschappen gelden.

In 2014 was de laatste editie van 'Wat zijn de mooiste koeien'. Destijds is met de wedstrijd gestopt, omdat deze minder goed paste bij het doel en de visie van dit blad. Al die jaren was Holland Genetics, en later CRV partner van deze wedstrijd, waarbij de jury werd gevormd door een CRV-stamboekinspecteur en een melkveehouder.

In de online-editie van 2020 nemen telkens twee inspecteurs de jurering op zich. Bij zwartbont zijn dit Frank Winter en Jan van Weerdenburg en bij roodbont Engbert Jan Ruitenberg en Mieke Vander Schueren.


Internationale wedstrijd

Bijzonder aan deze wedstrijd is dat deze zowel op de Nederlandstalige website als op de internationale website, leesbaar in vier talen, staat, waardoor deelnemers uit diverse landen komen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer