Varkenshouders houden zorg over sloop in Srv

Varkenshouders die al een beschikking ontvingen in het kader van Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) noemen de slooptermijn van zes maanden nog steeds te krap. De sloopcapaciteit is daarvoor te beperkt.

Varkenshouders+houden+zorg+over+sloop+in+Srv
© Twan Wiermans

De varkenshouders - die anoniem wensen te blijven - zijn positief over het feit dat zodra de dieren uit een stal zijn de inrichting kan worden verwijderd. Dat geeft tijdswinst, net als de garantie dat de eindcontrole snel wordt afgehandeld. Binnen drie weken nadat de laatste varkens zijn weggegaan, kan een ondernemer nu beginnen met de fysieke sloop van de gebouwen.

De tijd die effectief overblijft om het gebouw fysiek te slopen, is nu nog vijf maanden en de varkenshouders noemen dat te krap. 'Driehonderd ondernemers krijgen in twee weken hun beschikking. Die kunnen gelijktijdig starten met slopen, te beginnen met de asbest. Dat geeft zo'n piek. Dat is niet uitvoerbaar', schrijven de veehouders in een reactie.


Toelichting ministerie

De reden waarom alle stallen - muren, putten en dak - moeten blijven staan tot de eindcontrole, is de varkenshouders ook niet duidelijk. Zij willen daarop graag een toelichting van het ministerie van landbouw.


Tot slot constateren zij dat de taxatie niet 50 cent, maar 60 cent per maand per vierkante meter is. 'Bij 5.000 vierkante meter betekent dat over de periode van acht maanden een lagere taxatie van 24.000 euro.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer