Boeren+mogen+tot+22+uur+protesteren+bij+Binnenhof
Nieuws
© René Bouwmeester

Boeren mogen tot 22 uur protesteren bij Binnenhof

Boeren krijgen tot 22 uur donderdagavond de gelegenheid met hun trekkers te demonstreren bij het Binnenhof, maakte de politie via Twitter bekend.

Alle demonstranten die met trekkers onderweg zijn of nog gaan in de richting van Den Haag voor het boerenprotest kunnen hun landbouwvoertuig parkeren op de Bezuidenhoutseweg, Vervolgens kunnen ze lopend naar de verzamelplaats op het Malieveld gaan.

Bij een van de ingangen van het Binnenhof in Den Haag verzamelde zich donderdagavond een groep van circa twintig boeren met trekkers. Zij protesteren daar luid toeterend tegen een maatregel die landbouwminister Carola Schouten wil treffen om de stikstofuitstoot door de veehouderij terug te dringen.

Over de maatregel, die boeren verplicht ander voer met een lager eiwitgehalte te gaan gebruiken, wordt laat op de avond nog gedebatteerd en gestemd. De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) had landbouwers opgeroepen met hun trekkers naar Den Haag te gaan om de druk op de parlementariërs op te voeren.

Ook op andere plaatsen in Nederland zijn boeren met hun trekkers uitgerukt. Zo zouden er trekkers zijn gezien bij het station in Groningen en in de buurt van vliegveld Eelde. De politie kan daar nog niet veel over zeggen. Volgens Omroep Brabant zijn ook tientallen trekkers onderweg naar Breda.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer