Roemeense ambassadeur spreekt landgenoten in de kas

De Roemeense ambassadeur Brândusa Ioana Predescu heeft vrijdag op uitnodiging van LTO Nederland een bezoek gebracht aan Brookberries in Venlo. Zij ging daar in gesprek met landgenoten die als arbeidsmigrant op het bedrijf werken.

Roemeense+ambassadeur+spreekt+landgenoten+in+de+kas
© Laurens Eggen

Brookberries van ondernemer Marcel Dings teelt op vier plekken in de gemeente Venlo jaarrond aardbeien onder glas. Dings heeft ongeveer zestig arbeidsmigranten in dienst, van wie een groot gedeelte afkomstig is uit Roemenië. De ambassadeur ging in gesprek met haar landgenoten om uit eerste hand te vernemen hoe deze internationale werknemers de richtlijnen van het RIVM tijdens coronacrisis ervaren.

Daarnaast stond er een gesprek op het programma met Léon Faassen, bestuurslid van LTO Nederland en voorzitter van de LLTB. Faassen werd vergezeld door LTO-bestuurslid Wim van den Boomen en de beleidsmedewerkers Hans Koehorst, Peter Baltus en Nicole Alberts.


Huisvesting

Het gesprek focuste zich op huisvesting, werkomstandigheden en integratie van arbeidsmigranten. De ambassadeur (gele shirt op de foto), Dings (centraal op de foto) en de vertegenwoordigers van LTO Nederland erkenden het belang van de arbeidsmigranten voor de economie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer