GGD-test: 11 procent medewerkers fruitbedrijven heeft corona

Van de in totaal 306 medewerkers van Fruitmasters in Geldermalsen en Vogelaar-Vredehof in Enspijk die deze week getest zijn op het coronavirus, blijken 34 besmet te zijn.

GGD%2Dtest%3A+11+procent+medewerkers+fruitbedrijven+heeft+corona
© DIRK HOL

GGD Gelderland-Zuid besloot eerder deze week om medewerkers van beide Betuwse fruitbedrijven preventief te testen nadat enkele besmettingen waren geconstateerd. Bij Fruitmasters zijn uiteindelijk 202 medewerkers getest. Daarvan bleken 23 positief, ofwel een aandeel van 11,4 procent.

Alle tachtig medewerkers van het bedrijf Vogelaar-Vredehof zijn getest en ook nog 24 mensen die het bedrijf beroepsmatig regelmatig bezoeken. Dit zijn vooral chauffeurs. Van deze 104 personen, zijn er 11 positief getest. Dat is 10,5 procent.Handhaven aangescherpte maatregelen

GGD Gelderland-Zuid meldt in een persbericht dat alle positief geteste medewerkers direct in isolatie zijn gegaan en hun huisgenoten in quarantaine. Ook is bij deze laatste groep een contactonderzoek gestart. De fruitbedrijven handhaven de aangescherpte maatregelen om de uitbraak van corona verder te beperken.

De GGD blijft nauw in contact met de bedrijven om de situatie en ontwikkelingen te monitoren. De medewerkers die negatief getest zijn, mogen nu weer uit thuisquarantaine. Dit geldt niet wanneer zij in huis wonen met iemand die wel positief getest is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer