Meer+geld+voor+jonge+boeren+in+Noord%2DHolland
Nieuws
© provincie Noord-Holland

Meer geld voor jonge boeren in Noord-Holland

Jonge boeren onder 41 jaar in Noord-Holland dienden massaal subsidieaanvragen in bij de provincie voor het duurzaam moderniseren van hun boerenbedrijf. De provincie trekt nu meer geld uit.

Er kwamen afgelopen maanden maar liefst 58 aanvragen binnen. Om deze allemaal te kunnen honoreren, heeft de provincie besloten om meer geld beschikbaar te stellen. In plaats van 550.000 euro wordt het 1.072.000 euro. De boeren willen zonnepanelen op hun daken leggen, elektrische landbouwvoertuigen aanschaffen of precisie landbouwtechnieken toepassen voor nauwkeurige mestgift en dosering van bestrijdingsmiddelen.

Gedeputeerde Jaap Bond van Economie en Landbouw. 'Ik vind het geweldig dat er zoveel jonge boeren zijn die naar een meer duurzame bedrijfsvoering willen. Door het subsidieplafond te verhogen, kunnen alle aanvragers direct investeren in duurzame maatregelen en hoeven ze niet te wachten op de volgende openstelling.'

Plattelandsontwikkeling

De regeling Jonge Landbouwers is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP). Dit is een Europees subsidieprogramma voor ontwikkelingen in het buitengebied met een focus op innovatie en duurzaamheid in de landbouw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer