2,5 miljoen euro subsidie voor Utrechtse boeren

Boeren in Utrecht krijgen 2,5 miljoen euro subsidie om te kunnen vernieuwen, verduurzamen en innoveren. Provincie Utrecht stelt eind mei hiervoor drie POP3-subsidieregelingen open.

2%2C5+miljoen+euro+subsidie+voor+Utrechtse+boeren
© Koen van Wijk

Om de innovatie- en concurrentiekracht van de Utrechtse landbouw te versterken, is provincie Utrecht, namens de Europese Unie, op zoek naar kennisaanbieders die nieuwe kennis en innovatieve maatregelen willen verspreiden. Het gaat hier om kennisoverdracht aan grote groepen landbouwondernemers via trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties. Deze regeling gaat 27 mei open.

Boeren die samen met enkele partners ideen hebben voor het ontwikkelingen en beproeven van innovaties voor de landbouw kunnen aanspraak maken op de subsidieregeling Samenwerking voor innovaties. Ook stimuleert de provincie investeringen in systemen, installaties en machines die bij koplopers al in gebruik zijn, maar die nog onvoldoende door een grotere groep wordt toegepast. Voor het aanvragen van subsidies moet de aanvrager een aantal stappen doorlopen. Een stappenplan van de provincie helpt daar bij.

• Klik voor stappenplan op onderstaande pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer