Flevoland steekt nog eens 4,5 miljoen euro in platteland

Provincie Flevoland stelt 4,55 miljoen euro extra aan subsidiegeld beschikbaar in het kader van het derde Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) 2014-2020.

Flevoland+steekt+nog+eens+4%2C5+miljoen+euro+in+platteland
© provincie Flevoland

Dat bedrag is 10 procent van het oorspronkelijk programmabudget van 45,5 miljoen euro. Met het nu vrijgemaakte geld kunnen extra POP3-projecten worden gesubsidieerd. Gedeputeerde Staten willen zo optimaler gebruik maken van de beschikbare Europese middelen.

Via POP3 wordt met Europese steun geld vrijgemaakt voor modernisering, innovatie en verduurzaming van de landbouw. Volgens provincie Flevoland leert de ervaring dat een deel van het programmageld niet wordt besteed.

Zonde

Het komt voor dat 20 procent van de toegewezen middelen niet wordt aangesproken en al het door Europa voor Flevoland beschikbaar gesteld geld niet wordt besteed. 'Dat is zonde gezien de gebleken behoefte uit het landelijk gebied', aldus gedeputeerde Harold Hofstra.

'Dus hebben we besloten om onderbesteding van de Europese middelen te voorkomen door meer subsidiegeld beschikbaar te stellen dan eigenlijk voor POP3 beschikbaar is', geeft hij aan. De eerste maatregel waarvoor het subsidieplafond wordt opgehoogd, is die voor biodiversiteit, natuur en landschap. Hiervoor was een subsidieplafond van 2 miljoen euro ingesteld.

Aanvragen

Omdat dit bedrag niet genoeg bleek om alle kwalitatief goede aanvragen te honoreren met een subsidie, dreigden volgens provincie Flevoland waardevolle projecten buiten de boot vallen. Het subsidieplafond wordt nu opgehoogd naar 3,8 miljoen euro. Daarmee kunnen volgens Flevoland alle kwalitatief goede aanvragen worden gehonoreerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer