Eke Folkerts nieuwe portefeuillehouder bij NAJK

Eke Folkerts is bij het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) verkozen tot portefeuillehouder bedrijfsovername. Daarmee volgt zij Sietse Draaijer op die zich de afgelopen twee jaar ingezet heeft voor de belangen van de jonge boeren en tuinders.

Eke+Folkerts+nieuwe+portefeuillehouder+bij+NAJK
© NAJK

Folkerts is niet een typische dagelijks bestuurder, meldt NAJK. De Friesin heeft geen eigen bedrijf. Ze studeerde toerisme, maar werd via ooms en tantes besmet met agrarische virus. De kans om te werken op een melkveehouderij in Nieuw Zeeland heeft Folkerts met beide handen aangepakt.


Na een jaar tussen de koeien was ze vastbesloten haar carrière in de agrarische sector te zoeken. Inmiddels heeft Eke Folkerts meer dan zes jaar bestuurservaring binnen het Friese AJF opgebouwd, waarvan twee jaar als voorzitter.

Momenteel werkt Folkerts op de Dairy Campus in Leeuwarden en studeert ze Dier- en Veehouderij in Dronten. ‘Tijdens mijn bestuursperiode wil ik mij vooral bezighouden met het kenniscentrum bedrijfsovername, buitenfamiliaire bedrijfsovername en de organisatie.’


Jongeren naar buitenland

Volgens Folkerts is er nog genoeg werk aan de winkel: ‘In Nederland is het gewoon heel moeilijk om te starten, hierdoor verliezen we heel veel ambitieuze jongeren aan het buitenland. Dat is zonde want in Nederland leiden we ze op en vervolgens laten we ze gaan naar het buitenland. Dus daar wil ik me voor inzetten.’

Bij het afscheid van Sietse Draaijer als NAJK-bestuurslid werd hij bedankt voor zijn inzet voor het kenniscentrum bedrijfsovername en de invulling van de 75 miljoen van het Jonge Boerenfonds”. NAJK-voorzitter André Arfman: ‘We waarderen zijn constructieve bijdrages en enorme inzet voor het bedrijfsovernamefonds en NAJK.’Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer