LTO Noord vraagt Friesland om meer aansluitingen op glasvezel

LTO Noord vraagt Gedeputeerde Staten van Friesland alsnog te zorgen voor meer aansluitingen van agrarische bedrijven op het glasvezelnet. Met name in Noordoost-Friesland en rond Heerenveen dreigt een aantal adressen in het buitengebied buiten de boot te vallen.

LTO+Noord+vraagt+Friesland+om+meer+aansluitingen+op+glasvezel
© Archief

'We begrijpen dat het lastig is om sommige adressen aan te sluiten, maar voor agrarische bedrijven is een goede internetverbinding noodzaak. Die kun je niet laten zitten', zegt LTO-regiobestuurder Tineke de Vries. Zij wijst erop dat er afspraken zijn gemaakt tussen de provincie en kabelexploitant Kabelnoord. 'Er is een speciale financieringsconstructie voor afgesproken.'

Directeur Niek Geelhoed van Kabelnoord verwijst naar de provincie. 'Wij denken 95 procent van de adressen te kunnen aansluiten. Voor die laatste 5 procent krijgen we bij de bank geen financiering.' Het probleem zit volgens hem vooral bij Heerenveen. Daar liggen te veel water- en spoorwegen in de weg voor het exploiteren van een rendabel netwerk.

Gedeputeerde Klaas Fokkinga zegt later deze zomer te reageren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  26° / 13°
  0 %
 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
Meer weer