Dümmen Orange opent nieuw centrum voor veredeling

Het nieuwe Breeding Technology Centre van Dümmen Orange in De Lier is maandag door landbouwminister Carola Schouten officieel geopend.

D%C3%BCmmen+Orange+opent+nieuw+centrum+voor+veredeling
© Dümmen Orange

De opening gebeurde vanwege het coronavirus virtueel. In het Breeding Technology Centre (BTC) bundelt Dümmen Orange alle onderzoeksfaciliteiten op het gebied van veredelingstechnologie en onderzoek aan nieuwe eigenschappen.

'Ik hoop dat jullie nieuwe onderzoekscentrum de eerste is van vele groene stappen in de veredeling', gaf Schouten aan. 'Als jullie de natuurlijke weerstand van bloemen en planten steeds meer weten te verhogen, zijn er veel minder chemische middelen en andere toevoegingen nodig. Daar profiteert uiteindelijk de hele sierteeltsector van. En wij allemaal kunnen dan met een gerust hart blijven genieten van de mooiste bloemen.'


Wetenschappers en veredelaars

'Technologieprogramma's en het onderzoek naar planteigenschappen vereisen een multidisciplinaire aanpak. In ons BTC brengen wij wetenschappers en veredelaars samen om aan innovaties te werken', gaf Hans van den Heuvel van Dümmen Orange aan.

Nu al staat de veredeling bij Dümmen Orange niet alleen voor kruisingswerk en selectie, vertelde hij. 'Het is een door data gestuurd proces. Veredelen is voorspellend geworden. En met het blijven toevoegen van data over DNA en planteigenschappen, zal dit voorspellende vermogen alleen maar krachtiger worden.'


Uitgangsmateriaal

Dümmen Orange is wereldwijd een grote veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer