D%C3%BCmmen+Orange+lijft+Hobaho+in
Nieuws
© Cees van 't Wout

Dümmen Orange lijft Hobaho in

Dümmen Orange heeft Hobaho, de bemiddelaar en veredelaar van bloembollen in Lisse, ingelijfd. Het bedrijf heeft per 13 september de aandelen van Royal FloraHolland overgenomen. De overname past goed bij de strategie van Hobaho, dat wil groeien en innoveren in de bloembollensector.

Dümmen Orange en Hobaho willen een vooraanstaande positie innemen met innovaties in de veredeling, productie en verkoop. Door de overname verbreedt Dümmen Orange het assortiment. De belangrijkste gewassen in het assortiment van Hobaho zijn tulp, lelie, calla, narcis, hyacint, gladiool en een reeks van bijzondere bolgewassen.

Hobaho is bezig met het ontwikkelen van nieuwe rassen met resistente eigenschappen. Dit gebeurt met nieuwe en traditionele verdelingstechnieken. Door de krachten te bundelen krijgen deze initiatieven een impuls, aldus Foeke Gardenier, algemeen directeur van Hobaho:

Strategie

Volgens Lucas Vos, algemeen directeur van FloraHolland, is de verkoop van Hobaho een logische stap in de strategie van de bloemenveiling. 'Dit is een goede stap in de verdere ontwikkeling van Hobaho en Dümmen Orange. Het brengt de sierteeltsector meer mogelijkheden om een beter product op de markt te brengen.'

Biense Visser, algemeen directeur van Dümmen Orange, zegt dat met de overname de activiteiten van Dümmen Orange worden uitgebreid naar een nieuw segment van de sierteelt. 'Dit maakt het mogelijk voor Dümmen Orange om meer klanten beter te kunnen bedienen.'

De overname heeft geen personele gevolgen en de huidige werkwijze van Hobaho wordt gehandhaafd, aldus Visser.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer