D%C3%BCmmen+Orange+stapt+in+calla%2Dmarkt
Nieuws
© Dümmen Orange

Dümmen Orange stapt in calla-markt

Dümmen Orange betreedt de calla-markt en breidt daarmee zijn positie in de veredeling van bol- en knolgewassen uit. De ondernemingen G. Geerlings & Zonen, Sande en Golden State Bulb Growers (GSBG) worden ingelijfd door het concern.

Door deze bundeling ontstaat een wereldleider in de calla-veredeling. 'Geerlings is ervaren in de teelt en verwerking van diverse soorten calla-knollen, en GSBG en Sande hebben een gevestigd productportfolio en toonaangevende veredelingsprogramma's met genetica uit Europa, Californië en Nieuw-Zeeland', aldus een woordvoerder van Dümmen Orange. 'Samen met de wereldwijde verkoopkanalen en veredelingsfaciliteiten van Dümmen Orange levert dit een groot aanbod op voor klanten over de hele wereld.'

Hogere ziekteresistentie

Verder worden innovaties door deze samenwerking gestimuleerd, vooral bij de introductie van rassen met een hogere ziekteresistentie en verhoogde productiviteit, meldt het veredelingsconcern. 'Dümmen Orange laat hiermee duidelijk zien er alles aan te doen om toonaangevend te worden in de veredeling van bol- en knolgewassen, een ontwikkeling die in 2016 is ingezet met de overname van Hobaho.'

De bedrijfsactiviteiten van GSBG in Californië gaan door tot september 2018, om levering van bestaande orders aan de klanten te garanderen. In Nederland is de productie van Callafornia calla (Zantedeschia-hybriden) inmiddels van start gegaan. De eerste levering wordt verwacht aan het einde van 2018. Vanaf dat moment neemt Dümmen Orange de levering aan de klanten van GSBG over.

Schaalvergroting

'Uit deze stap blijkt hoeveel belang we hechten aan schaalvergroting', stelt de woordvoerder. Dümmen Orange krijgt met deze toevoeging ook een breder assortiment aan snijbloemen en potplanten. Behalve calla worden de overige bol- en knolgewassen van GSBG opgenomen in het assortiment.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer