Schouten: discussie vleestaks niet uit de weg gaan

De politiek moet de discussie over een vleestaks niet uit de weg gaan, vindt landbouwminister Carola Schouten. 'Alles wat bijdraagt' om het klimaat, de natuur en de boer te sparen, 'is meegenomen'.

Schouten%3A+discussie+vleestaks+niet+uit+de+weg+gaan
© Dirk Hol

Schouten nam vrijdag ruim vijftigduizend handtekeningen in ontvangst van pleitbezorgers van een vleesheffing. Deze zogeheten TAPP-coalitie wil vlees wat duurder maken en de opbrengst gebruiken om natuur te herstellen, boeren te helpen en mensen met een kleine beurs te compenseren, zodat vlees voor hen niet onbetaalbaar wordt.

De vleesprijs wordt volgens de voorvechters zo 'eerlijker'. Die dekt dan ook de kosten van het eten van vlees voor bijvoorbeeld het milieu en de volksgezondheid, stellen ze. Het draagvlak voor een hogere vleesprijs groeit, constateert ook Schouten. 'Ook door de coronacrisis denken steeds meer mensen na over hun voedsel.'


Of een vleesheffing het juiste middel is om samenleving en boer te helpen, wil de minister nog niet concluderen, 'maar ik vind het wel goed dat dit op de kaart wordt gezet'.


Niet voor verkiezingen

Van een heffing gaat het voor de Tweede Kamerverkiezingen echter niet meer komen, zegt ze met een schuin oog naar de kritische coalitiepartners VVD en CDA. 'Richt je op de schrijvers van de verkiezingsprogramma's.'Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer