Samsom%3A+nog+geen+gehaktbalbelasting
Nieuws
© dIRK hOL

Samsom: nog geen gehaktbalbelasting

'Ik denk niet dat een gehaktbalbelasting ons gaat helpen', reageert PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom op een PvdD-voorstel om met extra belasting op vlees de consumptie terug te dringen.

Tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer vroeg Marianne Thieme (PvdD) hem hoe de PvdA de consumptie van dierlijke eiwitten wil ontmoedigen. Samsom had in 2010 al eens gezegd wel wat te zien in een vleestaks.

Hij denkt er nog steeds zo over, maar erkent ook dat de PvdA nog niet zo ver is. 'Ik heb mijn eigen partij daar nog absoluut niet van kunnen overtuigen.'

Vleesvervangers

Samsom ziet meer in het bevorderen van de consumptie van vleesvervangers, gemaakt van plantaardige eiwitten. Hij prees de 'fantastische uitvindingen van de vegetarische slager'.

Die vegetarische slager is Jaap Korteweg, de echtgenoot van Thieme. 'Ik vind bij hem alternatieven die net zo lekker zijn en veel beter voor het milieu.'

Technologie

De PvdA-fractievoorzitter zei in de Tweede Kamer dat meer moet worden ingestoken op die technologie, die ook eens in Nederland is ontwikkeld.

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
Meer weer