Beyond Meat opent tweede vegafabriek in Nederland

De Amerikaanse maker van vegaburgers en -worstjes Beyond Meat opent niet één, maar twee fabrieken in Nederland. De nieuwe fabriek in Enschede gaat vleesvervangers produceren voor heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Beyond+Meat+opent+tweede+vegafabriek+in+Nederland
© Beyond Meat

Donderdag opende het bedrijf officieel zijn eerste productiefaciliteit in Zoeterwoude, die eigendom is van vleesimporteur Zandbergen. Het zijn de eerste fabrieken van het bedrijf buiten de Verenigde Staten. Zandbergen verzorgt al sinds 2018 de Europese distributie voor Beyond Meat, maar had geen ingrediëntencapaciteit. De grondstoffen werden ingevoerd vanuit Amerika.

In Enschede worden nu de ingrediënten gemaakt die in Zoeterwoude worden verwerkt tot eindproduct. De tweede fabriek in Enschede is volledig eigendom van Beyond Meat. Het is nog onbekend hoeveel mensen in Enschede aan de slag gaan voor de vegamaker. Beyond Meat bestaat inmiddels ruim tien jaar. Het bedrijf groeit internationaal als kool door de toegenomen vraag naar vega en kreeg vorig jaar een beursnotering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer