Danone komt met plantaardige Activia en Danio

Zuivelproducten van Activia en Danio van producent Danone zijn voortaan ook in een plantaardige variant verkrijgbaar. Hiermee speelt de zuivelaar in op de groeiende groep van flexitariërs.

Danone+komt+met+plantaardige+Activia+en+Danio
© Danone

Steeds meer mensen kiezen bewust voor een flexitarisch menu, geeft zegt manager Dirk Holzapfel van Danone Nederland aan. 'Meer dan de helft van de Nederlanders zegt minder vlees te eten en kiest vaker voor een plantaardig alternatief. De groeiende vraag naar meer variatie is aanleiding geweest voor het introduceren van plantaardige producten onder de merken Activia en Danio. De consument krijgt hierdoor nog meer keuze binnen plantaardig.'

Activia brengt 100 procent plantaardige producten op basis van soja met exclusieve vegan culturen. 'De producten zijn deze week al te vinden bij Jumbo, vanaf volgende week bij Albert Heijn en binnenkort ook bij andere supermarkten. Consumenten kunnen zich laten verrassen door drie heerlijke smaken: haver, perzik en vanillesmaak.'


Kokossmaak

De vegan Danio op basis van kokos is vanaf volgende week bij Albert Heijn te koop, waarna andere supermarkten volgen. 'De consument heeft de keuze tussen drie smaken: stracciatella, perzik-vanille, mango-limoen. Beide producten passen niet alleen in een regulier dieet, maar ook bij een vegetarische en veganistische levensstijl', vertelt Holzapfel.

'Bij Danone zijn we ervan overtuigd dat onze gezondheid en die van de planeet onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Door zowel zuivel als plantaardige varianten op de markt te brengen, beantwoorden we helemaal deze filosofie. Dit biedt de consument ook de keuzemogelijkheid tussen de twee.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer