VVD en CDA vragen steun voor Potato Valley

CDA en VVD willen dat provincie Friesland Potato Valley blijft ondersteunen. Het innovatieplatform werd in 2016 opgericht. Het heeft als doel om via onderzoek, innovatie en onderwijs te komen tot een duurzaam pootaardappel- en akkerbouwsysteem in het Waddengebied.

VVD+en+CDA+vragen+steun+voor+Potato+Valley
© Han Reindsen

Statenleden Maaike Prins (CDA) en Marten Dijkstra (VVD) vragen de provincie om de komende vier jaar jaarlijks 75.000 euro uit te trekken voor het innovatieplatform. Volgens de partijen heeft Potato Valley de afgelopen vier jaar een belangrijke rol gespeeld in de vergroening van de akkerbouw in het Waddengebied.

Uit het plan 2020-2024 van Potato Valley blijkt dat het platform wil werken aan een circulaire landbouw door te onderzoeken hoe grondstoffen en gewasbeschermingsmiddelen kunnen worden vergroend.

Volgens de Statenpartijen hebben de deelnemende bedrijven en instellingen hun medewerking en financiële bijdrage voor de nieuwe periode toegezegd. Van provincie Groningen en Friesland is nog een bijdrage nodig. Partners van Potato Valley zijn, naast Friesland en Groningen, onder andere LTO Noord, NAK, HZPC, AOC Terra, SPNA en Rabobank.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer