Bewaarpool Agrifirm betaalt 182,20 euro voor baktarwe

Agrifirm betaalt voor baktarwe van oogst 2019 in de bewaarpool 182,20 euro per ton. Voor de basispool komt de baktarweprijs uit op 165,30 euro per ton.

Bewaarpool+Agrifirm+betaalt+182%2C20+euro+voor+baktarwe
© Han Reindsen

Het verkoopseizoen van de basispool liep van mei tot en met mei. De verkoopperiode van de bewaarpool is het voorjaar.Over oogst 2019 ontvangen de leden van Agrifirm ook nog 3,50 euro per ton ledenvoordeel boven de poolprijs.

De genoemde basispoolprijzen zijn inclusief een rentevergoeding van 3,10 euro per ton. De baktarwepremie bedraagt 2 euro per ton. De brouwpremie bedraagt maximaal 14 euro per ton.


Extreme warmte

Seizoen 2019-2020 zal niet snel worden vergeten. Er was extreme warmte in de zomer, extreme nattigheid in het najaar en daarbij dit voorjaar nog de coronacrisis. Die heeft naast het menselijk leed ook grote impact op de graanmarkt.

Rondom de oogstperiode was het warm en droog, wat gezorgd heeft voor een prachtige oogst met weinig stemming op de graanmarkt. In het najaar van 2019 klom de graanmarkt heel voorzichtig omhoog. Belangrijkste aanjager was de goede vraag naar Europese tarwe en de onzekerheid over de uitzaai voor de oogst 2020.


Corona-uitbraak

Vanaf de jaarwisseling begonnen de internationale markten meer en meer te reageren op de onrust over het verloop van de corona-uitbraak. Met name voor gerst had dat gevolgen, omdat de bierconsumptie drastisch daalde en er dus minder vraag naar brouwgerst was.

Voor tarwe bleven de prijzen dit voorjaar redelijk op peil, maar waren de mogelijkheden in de markt beperkt. De graanpool heeft te maken gehad veel verschillende facetten in de graanmarkt. Het resultaat is daarmee volgens Agrifirm een goede afspiegeling van het afgelopen seizoen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer