Nieuwe+Vredo+ZB4+Contractor+uitgeleverd
Nieuws
© Vredo

Nieuwe Vredo ZB4 Contractor uitgeleverd

Vredo Dodewaard heeft onlangs de eerste nieuwe ZB4 Contractor met een 12 meter brede bemester uitgeleverd. De machine is er ook met werkbreedtes van 7,5, 8,25, 9 en 9,75 meter.

Van het uitstroommondstuk tot de aankoppeldriehoek is er gekeken naar punten waarop Vredo de nieuwe ZB4-generatie kon verfijnen en verbeteren. Luisterend naar de veranderende eisen die er aan de landbouw worden gesteld, waaronder precisiebemesting, is ingezet op gewichtsbesparing, minder slijtdelen en eenvoudiger onderhoud.

De Vredo ZB4 Contractor met een 12 meter breder bemester heeft standaard de vertrouwde dubbele schijfuitvoering, om de mest in een scherpe snede weg te kunnen leggen voor maximale stikstofopname. Na marktonderzoek is besloten om ook een enkele V-schijfuitvoering te ontwikkelen. De enkele V-schijf is geschikt voor het bemesten van graan en mais, maar ook voor het bemesten van graszode en stoppelland.De schijven zijn gemonteerd aan een duoschijfmeshouder. Deze is gewichtsbesparend, onderhoudsvrij en mechanisch geveerd, wat zorgt voor een optimale bodemvolging. Door het gebruik van onderhoudsvrije torsierubbers zijn de duo-elementen meestuurbaar. De torsierubbers zorgen voor een zelfrichtende schijfmeshouder.


Centraal bediende hydraulische afsluiters

De ZB4 is standaard uitgevoerd met centraal bediende hydraulische afsluiters en optioneel met luchtsectieafsluiting. Een geheel nieuw afsluiterprincipe zorgt ervoor dat de afsluiters pas los gaan als deze worden bediend. De gestroomlijnde rubberen uitstroommondstukken zitten dichter op het hart van de schijven, zodat mest direct in de sleuf en vloeiend naar achteren wordt afgelegd.

Het nieuwe frame pendelt vrij in het veld. Het heeft daardoor een uitstekende bodemvolging en is eenvoudig vlak en bol te stellen via het in en uitdraaien van de trek-duwstang. Na opklappen en heffen treedt de pendelblokkering in werking. Dankzij het open frame is de machine makkelijk schoon te spuiten.

De ZB4 Contractor is in transportstand aan de bovenzijde slechts 2,5 centimeter breed. Standaard is de machine uitgerust met een aankoppeldriehoek. Als optie is de ZB4 uit te voeren met Eversbok of duimplaten. De mechanisch bediende schermborden omsluiten de schijven voor een veilig transport.


Exactere mestverdeling

Voor exactere mestverdeling heeft Vredo gekozen voor twee Vogelsang Exacut ECQ-verdelers. Dankzij het grote deksel aan de achterzijde zijn de slijtdelen eenvoudig bereikbaar. De machine is uitgevoerd met slangen van 40 millimeter voor nauwkeurige precisiebemesting, gewichtsreductie en een langere levensduur

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 1°
  0 %
Meer weer