Vredo+VT4556+ook+in+te+zetten+als+kalkstrooier
Nieuws
© Eigen Foto

Vredo VT4556 ook in te zetten als kalkstrooier

In samenwerking met MDM kan Vredo Dodewaard zijn VT4556-chassis nu ook uitrusten met een kalkstrooier. De machine is daardoor nog breder inzetbaar.

Het VT4556-chassis is al te voorzien van vier opbouwen: standaard mesttank, Tebbe-strooier, vinasse en sleepslang. De toevoeging van de kalkstrooier zorgt voor een nog veelzijdiger karakter van de VT4556.

De kalkstrooier heeft een inhoud van 14,5 kuub, een dynamisch weegsysteem en een hydraulisch aangedreven roestvrijstalen bodemketting. De wanden zijn gemaakt van 3 millimeter dik plaatstaal en de bodem van 4 millimeter dik plaatstaal. De bomen hebben een breedte van 14 meter.

Bodemdruk

De VT4556 is ontworpen met optimale gewichtsverdeling en lage bodemdruk. Daarom is hij uitgerust met vier Michelin 1050/50R32 banden. De vierwielbesturing maakt de machine wendbaar. De machine kan in de hondegang rijden, zodat elk wiel een eigen spoor heeft voor minimale bodemdruk.

Door een combinatie van een optimale wielbasis, voorasvering, cabinevering en actieve werktuigvering geeft de VT4556 veel comfort. Niet alleen bij veldwerk, maar ook bij transport over de weg biedt deze machine de chauffeur een comfortabele werkplek.

Doordat de cabine ver van de motor is geplaatst, is deze geluidsarm. De cabine is naar voren gebouwd zodat de pomp-filterunit, (mest)tank, strooier, oplegger en aanbouwwerktuig optimaal kunnen worden gepositioneerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / 6°
  25 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer