CVT-transmissie van Vredo en Zuidberg

Tijdens Agritechnica tonen de Nederlandse fabrikanten Vredo Dodewaard en Zuidberg Transmissions een nieuwe continu variabele transmissie (CVT) voor machines met een hoog vermogen.

CVT%2Dtransmissie+van+Vredo+en+Zuidberg
© LandbouwMechanisatie

De transmissie is bijzonder door een hydraulisch/-mechanische CVT met twee groepen en is geschikt voor een motor van 600 pk (440 kW).

De nieuwe transmissie zit momenteel op de Vredo VT5518. Deze zelfrijder haalt een maximale rijsnelheid van 50 kilometer per uur bij slechts 1.350 omwentelingen per minuut. Dat scheelt brandstof en lawaai.

Eisen Vredo

Vredo wilde een transmissie waarbij de rijsnelheid onafhankelijk is van het motortoerental. De zelfrijderfabrikant testte transmissies van meerdere fabrikanten, maar deze voldeden niet aan de eisen.

Om die reden startte Vredo in 2012 een samenwerking met Zuidberg. De ingenieurs van Vredo maakten het hydraulische ontwerp waarna de collega’s van Zuidberg zich verdiepten in het ontwerp en de productie.

Controle

Inmiddels zijn zowel de twee- als de drie-assige varianten van de VT5518 voorzien van de nieuwe transmissie. Nadat deze machines 7.000 tot 8.000 uur hebben gedraaid, wordt de bak losgehaald en gecontroleerd op slijtage.

Zodra de transmissie voldoet aan de verwachtingen start de serieproductie voor de VT5518. De kans bestaat dat de bak dan ook in andere machines terechtkomt. Vooral fabrikanten van grondverzetmachines zijn geïnteresseerd.

Chris Vlaanderen, LandbouwMechanisatie

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer