Vredo+bouwt+mestzelfrijder+om+tot+overlaadbunker
Nieuws
© Eigen Foto

Vredo bouwt mestzelfrijder om tot overlaadbunker

Vredo heeft voor haar grootste mestzelfrijder Vredo VT7028-3 een overlaadbunker voor bieten ontwikkeld. Normaal is deze machine uitgerust met een 32 kuub mesttank.

De 6-wielige, vol aangedreven en gestuurde machine met 900/60R42 banden is door de 687pk, de Vredo CVT-transmissie en een volume van 45 kuub een efficiënte machine voor veldtransport. Vredo heeft recent de eerste twee van deze bunkers aan loonwerkers in Oost-Duitsland uitgeleverd.

De overlaadbunker is gemonteerd op het chassis van een VT5518-3, maar past ook op een VT7028-3. De bak is bevestigd op de 6-twistlock punten van de machine en blijft ook kiepbaar voor onderhoud. Hierdoor is de multifunctionaliteit van de VT5518-3 en VT7028-3, naast de mogelijkheid voor een mesttank en Tebbe-strooier, verder uitgebreid voor het transporteren van bieten.

Seizoen verlengen

Het grootste voordeel van deze wisselbare opbouwen is de mogelijkheid om het seizoen voor de machine te verlengen. Wanneer het mestseizoen is afgelopen, zijn tank en pompfilterunit af te nemen en de overlaadbunker te monteren. Waar normaal gesproken een machine in de herfst de winterstalling in gaat, is de machine met een overlaadbunker nog enkele maanden in te zetten.

De Vredo VT5518-3/VT7028-3 met overlaadbunker heeft een lengte van 10 meter, een breedte van 3 meter (binnenbreedte 2,7 meter) en een totale hoogte van 4 meter. De zijwandhoogte links is 1,5 meter, de zijwandhoogte rechts 0,9 meter en door de schuifwand tot 1,5 meter. Zo is de overlaadbunker makkelijk aan de rechter zijde te laden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  70 %
Meer weer