POV-voorzitter Janssen: 'Feiten blijven benadrukken'

Boeren in de intensieve veehouderij moeten in deze tijd van coronacrisis niet ontmoedigd raken, maar vooral de feiten blijven benadrukken. Dat stelt Linda Janssen, voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).

POV%2Dvoorzitter+Janssen%3A+%27Feiten+blijven+benadrukken%27
© Benno Neeleman

Volgens Janssen trekken diverse politici en organisaties alles uit de kast om de coronacrisis te koppelen aan de intensieve veehouderij. Ze worden daarbij gesteund door sommige media, aldus Janssen in de nieuwsbrief van de POV. 'Veel lijkt daarbij geoorloofd. Als het richting de verkiezingen loopt, kiezen sommige politici er helaas voor om er met een gestrekt been in te gaan.'

De POV-voorzitter constateert dat de roep om een snelle verduurzaming van de landbouw wordt versterkt door de coronacrisis. 'Dat is verklaarbaar. De inkomsten van de Nederlandse staat lopen terug, de uitgaven nemen toe. Allerlei groeperingen die afhankelijk zijn van overheidsbudgetten, vechten voor hun bestaan. Dit doen zijn door problematieken met extra kracht te agenderen en zichzelf als 'oplosser' in de etalage te zetten.'

Het valt Janssen op dat de ondertekenaars van petities voor verduurzaming van het bedrijfsleven, dus ook agrarische bedrijven, in hoofdzaak zijn ondertekend door mensen die (indirect) afhankelijk zijn van overheidsbudget. 'Laten wij vooral scherp blijven op duurzame ontwikkelingen die echt bijdragen aan een boterham voor onze varkenshouders in plaats van de portemonnee van allerlei 'heelmeesters', aldus Janssen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer