Janssen+bespreekt+met+leden+aan+keukentafel+de+varkenshouderij
Nieuws
© Hans Prinsen

Janssen bespreekt met leden aan keukentafel de varkenshouderij

Bij wie mag POV-voorzitter Linda Janssen komen meewerken? Die vraag eind januari in de Nieuwsflits van Producenten Organisatie Varkenshouderij leverde een stroom aan reacties op. De aftrap was maandag bij familie Krabben-Pondes in Mariënvelde.

'Er was zoveel te bespreken dat we niet verder dan de keukentafel zijn gekomen', merkt Janssen na afloop op. VOF Krabben heeft een subfokbedrijf voor TopigsNorsvin met 630 zeugen en een opfokbedrijf in Halle. In de moeilijke jaren kochten ze een vermeerderingsbedrijf in Zieuwent.

'Bij de vraag hoe je als ondernemer zulke moeilijke jaren overleeft en welke rol banken en bedrijfsadviseurs dan spelen, hebben we uitgebreid stilgestaan', vervolgt Janssen. Naast bedrijfsontwikkeling ging het gesprek over de stikstofproblematiek en belangenbehartiging. En dan vooral de vraag hoe de sector sterker uit de actuele situatie komt.

Perspectief leeftijdscategorie

'Tim en Barbara zijn rond de veertig en in de top van hun ondernemerschap. Dit bezoek heeft voor mij nogmaals bevestigd hoe belangrijk perspectief voor deze leeftijdscategorie is', reageert Janssen na afloopt. 'Een toffe meid die goed op de hoogte is', zegt Barbara Pondes op de vraag hoe zij het bezoek heeft ervaren.

Pondes noemt het keukentafelgesprek een mooie manier om dicht bij de praktijk te blijven. 'Er wordt over van alles gepraat. En in zo'n gesprek krijg je ook een inkijkje in hoe de zaken achter de schermen lopen. Daar heb je anders geen weet van.'

Keukentafelgesprek

Janssen gaf in de Nieuwsflits aan ieder kwartaal een halve dag mee te willen werken. Dat leverde zoveel reacties op dat de frequentie van eens per kwartaal wekelijks werd en het 'werken' een gesprek aan de keukentafel. Iedereen die heeft gereageerd, wordt in een van de komende weken ingepland, geeft Janssen aan. 'Ik vind het super belangrijk om ook informatie op te halen bij leden die ik op een andere manier niet zie of spreek.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 6°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
 • Zaterdag
  15° / 6°
  60 %
Meer weer