Digitalisering+Dutch+Flower+Group+gaat+gewoon+door
Nieuws
© FloraHolland

Digitalisering Dutch Flower Group gaat gewoon door

Dutch Flower Group wil ondanks de coronacrisis de volgende stap zetten in de digitalisering van de sector. De voorbereidingen voor 100 procent Digitaal gaan daarom door.

Floriday heeft afgelopen weken verschillende sessies over 100 procent Digitaal georganiseerd voor Dutch Flower Group leden, in de vorm van een online webinar. En dat bleek goed te werken. Michel van Hout, CIO van de Dutch Flower Group, opende de sessie met een statement: 'Je kunt je misschien afvragen waarom we doorgaan met het lange termijn doel van 100 procent Digitaal, terwijl door de coronacrisis iedereen andere dingen aan het hoofd heeft. We kunnen maar op één manier sterker uit deze bizarre tijd komen: door anders te gaan werken.'

'Hoe makkelijker processen digitaal worden georganiseerd, hoe efficiënter het zakendoen wordt', stelt Van Hout. 'Daarnaast kunnen we met de sector niet achterblijven in de digitalisering, want de concurrentie ligt op de loer om de sector over te nemen.'

Europese wetgeving

Martin de Ruiter, projectleider 100 procent Digitaal bij FloraHolland, haakte in op de opening van Van Hout en ging door op het belang van 100 procent Digitaal voor de sierteeltsector. 'Met FloraHolland hadden we al de droom om de digitaliseringsslag te maken, maar door de aangescherpte financiële Europese wetgeving is hier versnelling in gekomen en moeten we voor eind 2020 digitaal zakendoen met elkaar.'

Door 100 procent Digitaal kunnen kopers straks eenvoudiger en efficiënter zakendoen met kwekers, waarbij persoonlijk contact met kwekers (bijvoorbeeld via de telefoon) altijd blijft bestaan. 'Dit vereist wel een compleet andere werkwijze voor zowel kopers als kwekers. Floriday helpt hier graag bij', zegt De Ruiter.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / -1°
  25 %
 • Dinsdag
  9° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -1°
  10 %
Meer weer