Aanvoerlimiet+FloraHolland+stijgt+per+productgroep
Nieuws
© Thierry Schut

Aanvoerlimiet FloraHolland stijgt per productgroep

Veiling Royal FloraHolland heeft een aanvoerregulering geïntroduceerd, vanwege de coronacrisis. In eerste instantie mocht nog maar 30 procent over de hele linie geveild worden. De aantallen per productgroep lopen inmiddels alweer op.

Het doel hiervan is om een zo goed mogelijk evenwicht te krijgen tussen vraag en aanbod, zegt woordvoerder Michel van Schie van de veilingcoöperatie. 'Dagelijks bepalen veilingmeesters van de verschillende productgroepen hoeveel bloemen en planten de kwekers mogen aanvoeren voor de klok.'

Dat gebeurt aan de hand van actuele marktinformatie over landen, exporteurs en historische data. 'De veilingmeesters overleggen niet alleen onderling, maar ook met teammanagers, het crisisteam en accountmanagers', stelt Van Schie.

A2/B niet geaccepteerd

Ook met de voorzitters van de FloraHolland Productcommissies wordt overlegd. De veilingmeesters beslissen uiteindelijk wat er voor de klok mag komen. 'De regulering bepaalt onder andere dat A2/B-kwaliteit niet wordt geaccepteerd en dat niet wordt overgeveild', laat Van Schie weten. 'Voor A2-kwaliteit kan door veilingmeesters een uitzondering worden gemaakt.'

Op 15 april zijn er circa 1.100 meer karren aangevoerd op de klok, in vergelijking met 8 april. 'Dat is met 21 miljoen stuks vergelijkbaar met dezelfde dag de week ervoor.' Door de inzet van aanvoerregulering was er sprake van een 28,5 procent lagere omzet, ten opzichte van dezelfde dag een jaar eerder.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / -1°
  25 %
 • Dinsdag
  9° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -1°
  10 %
Meer weer