Van Schilfgaarde blijft baas FloraHolland

De raad van commissarissen van veilingcoöperatie Royal FloraHolland en bestuursvoorzitter Steven van Schilfgaarde zijn een tweede termijn van vier jaar overeengekomen. Zijn contractverlenging vindt plaats tijdens de grootste crisis die de sierteelt ooit heeft gekend.

Van+Schilfgaarde+blijft+baas+FloraHolland
© Royal FloraHolland

Tijdens zijn eerste termijn van vier jaar was Van Schilfgaarde eerst anderhalf jaar financieel directeur, waarna benoeming tot algemeen directeur bij de grootste bloemenveiling ter wereld volgde.

Voorzitter Jack Goossens van de raad van commissarissen licht de contractverlenging toe. 'Vier jaar geleden is Van Schilfgaarde bij FloraHolland gestart. Hij heeft zich in die tijd ontwikkeld als boegbeeld van onze coöperatie en leider in de sector.'


Strategie

Vooral de manier waarop Van Schilfgaarde als bestuursvoorzitter focus heeft gebracht in de strategie en de coöperatie versterkte, is volgens Goosens indrukwekkend. 'Rustig, vertrouwenwekkend en met visie bracht hij ons waar we nu staan. In deze turbulente tijden zijn dat de kwaliteiten die van waarde zijn in de top van de organisatie.'

Van Schilfgaarde heeft zich in vier jaar ontwikkeld als boegbeeld van onze coöperatie en leider in de sector

Jack Goossens, voorzitter raad van commissarissen

De raad van commissarissen ziet in de hudige bestuursvoorzitter daarom de man die in staat is om de klus af te maken. 'Het doet mij goed dat hij volmondig ja heeft gezegd op onze vraag of hij hier bereid toe is. We kijken uit naar een nieuwe periode van samenwerking en wensen hem veel succes.'


Sector toont veerkacht

Van Schilfgaarde zelf is blij met het in hem gestelde vertrouwen. 'Ik mag leiding geven aan een prachtig bedrijf in een geweldige sector. Juist in deze crisis toont de sierteelt veerkracht. We doen er alles aan om hier zo goed mogelijk uit te komen.'

Gelijktijdig zet de veiling vol in op digitalisering en landelijk veilen te zien 'als voorwaarden voor blijvend succes'. De directeur zegt de samenwerking met klanten en andere businesspartners graag voort te zetten. 'Want alleen samen kunnen we succesvol zijn.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer