Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen neemt snel toe

Het aantal uitbraken van Afrikaanse varkenspest onder wilde zwijnen in Oost-Europa lijkt sneller toe te nemen.

Afrikaanse+varkenspest+bij+wilde+zwijnen+neemt+snel+toe
© Provincie Noord-Brabant

Uit cijfers van de Europese Commissie blijkt dat het aantal vastgestelde uitbraken in Polen en Hongarije in het eerste kwartaal van 2020 nu al ruim 70 procent van het totale aantal uitbraken in heel 2019 bedraagt. Ook in Roemenië is het aantal uitbraken onder wilde zwijnen in het eerste kwartaal al ruim de helft van het totaal van vorig jaar.


Gezien over de hele Europese Unie is in het eerste kwartaal van 2020 ruim 60 procent van het aantal uitbraken onder wilde zwijnen in 2019 bereikt. Daarbij moet worden bedacht dat mogelijk niet alle wilde zwijnen die aan Afrikaanse varkenspest zijn gestorven, zijn getest. Het werkelijke aantal kan daardoor nog hoger liggen. In Oekraïne en Wit-Rusland wordt bovendien niet op grote schaal getest.


Gehouden varkens

De situatie onder gehouden varkens is gunstiger: het totale aantal gemelde uitbraken van Afrikaanse varkenspest in de hele Europese Unie is in het eerste kwartaal van 2020 11 procent ten opzichte van 2019.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer