450 bedrijven in Groot-Polen op slot voor AVP-beperkingen

450 bedrijven met in totaal 30.000 dieren in de gemeente Wieckowice in de Poolse regio Groot-Polen zitten op slot. Begin april werd een vleesvarkensbedrijf in die regio getroffen door Afrikaanse varkenspest (AVP).

450+bedrijven+in+Groot%2DPolen+op+slot+voor+AVP%2Dbeperkingen
© Nationale Beeldbank

Begin april stelden de Poolse autoriteiten, nadat de besmetting met Afrikaanse varkenspest was bevestigd, rondom het bedrijf een uitsluitingszone in met een straal van 3 kilometer. Hierin liggen 61 bedrijven met ongeveer 5.500 dieren. Gedurende veertig dagen mogen in dit gebied geen varkens worden verplaatst.

Daarnaast stelden de autoriteiten een observatiegebied in met een straal van 10 kilometer rond het gedupeerde bedrijf. In het observatiegebied liggen 391 boerderijen met ongeveer 22.500 varkens. Voor deze dieren geldt een transportverbod van dertig dagen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer