Chinese varkensvleesketen weer op gang

De Chinese varkensvleesketen komt weer op gang. Sinds de herfst van 2019 groeit de zeugenstapel. De productie van toeleverende en verwerkende bedrijven loopt op naar het oude niveau.

Chinese+varkensvleesketen+weer+op+gang
© Freelancer

De Chinese autoriteiten melden dat de zeugenstapel in februari groeide met 1,7 procent. De totale groei sinds september 2019 ligt op 10 procent. En voor het eerst sinds de herfst van 2019 steeg het aantal biggen, geboren op bedrijven met meer dan vijfhonderd varkens, met 3,4 procent in vergelijking met januari.

Ook toeleverende en verwerkende bedrijven hervatten de werkzaamheden. Die kampten vooral met maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Volgens het Chinese ministerie van Landbouw was medio maart 87 procent van de meer dan 9.700 goedgekeurde diervoederbedrijven weer operationeel. Dat geldt tevens voor 85 procent van de fabrikanten van diergeneesmiddelen.


Weer grotendeels normaal

Van de 5.520 varkensslachtbedrijven werkt volgens de Chinese overheid 87 procent weer grotendeels normaal. De bevoorradingssituatie met binnenlands varkensvlees is echter nog niet genormaliseerd. Volgens analisten werden in februari in totaal 15,3 miljoen varkens geproduceerd in elf grote beursgenoteerde bedrijven. Dat is 39 procent onder het niveau van februari 2019.

De Chinese regering is optimistisch over de productiegroei in de loop van het jaar. Er is een uitgebreid programma voor staatssteun. Daarnaast verwacht de Chinese overheid dat het rendement in de varkenshouderij zorgt voor grote impulsen op en versnelling van de groei van de varkenspopulatie.


Dalende varkensvleesprijs

Onder normale omstandigheden ligt de verhouding tussen de prijs van het slachtvarken en de voerprijs in China op zes om één. Op dit moment is deze verhouding 18 op 1, maar de prijs van varkensvlees heeft de laatste weken een dalende tendens.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer