Nevedi overlegt niet met LNV over ruweiwitnorm

De Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) laat weten enkel via het Landbouw Collectief met het ministerie van LNV te praten over het stikstofdossier en de woensdag voorgestelde ruweiwitnorm in veevoer. Directe communicatie tussen LNV en Nevedi berust op een misverstand.

Nevedi+overlegt+niet+met+LNV+over+ruweiwitnorm
© Nieuwe Oogst

Volgens Nevedi is er dus ook geen overleg geweest over het voorstel dat LNV woensdag naar voren bracht. Hierin worden normen gesteld aan ruw eiwit in een aantal diervoeders.

Nevedi en het Landbouw Collectief waren er vanaf het eerste moment over eens dat een maximaal niveau van ruw eiwit in krachtvoer niet effectief is en nadelen oplevert voor veehouders, laat Nevedi weten.


Via het Landbouw Collectief is bij LNV gepleit voor een voermaatregel op rantsoenniveau. Landbouwminister Carola Schouten heeft de adviezen van het collectief echter naast zich neergelegd.

Nevedi heeft bijna dagelijks overleg met het Landbouw Collectief over het stikstofdossier en beraadt zich momenteel op de inhoud van de voorgestelde regeling. Ook op juridisch vlak. Op korte termijn zal het algemeen bestuur van Nevedi hierover een standpunt innemen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer