Vleesproducent JBS helpt Amerikaanse varkenshouder

Vleesproducent JBS gaat Amerikaanse varkenshouders met overvolle stallen helpen. Doordat de slachtcapaciteit in dat land vanwege de coronacrisis zwaar onder druk staat, kampen veel veehouders met een overbezetting en te zware dieren.

Vleesproducent+JBS+helpt+Amerikaanse+varkenshouder
© Eigen Foto

JBS heropent de slachterij in Minnesota waar tien tot twintig medewerkers, van de tweeduizend die er normaal werken, zorgen voor het op diervriendelijke wijze euthanaseren van dertienduizend varkens per dag. Het vlees van deze dieren komt niet op de markt. De karkassen worden gecomposteerd of begraven, meldt JBS.

'Door de recente sluiting van een groot aantal slachterijen en de verminderde capaciteit bij de verwerkende bedrijven in heel het land hebben Amerikaanse varkenshouders weinig andere opties', meldt JBS USA in een verklaring. 'Diervriendelijke ontvolking en correcte verwijdering is vaak een laatste redmiddel.'

De fabriek van JBS Worthington stopte 20 april de activiteiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het verwerkte 20.000 varkens per dag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer