Verkoop+Duitse+bedrijf+Straathof+afgerond
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Verkoop Duitse bedrijf Straathof afgerond

De verkoop van LFD Holding, de grootste producent van biggen in Duitsland, is afgerond. Het in Zwitserland gevestigde Terra Grundwerte heeft het bedrijf met 55.000 zeugen, 250.000 biggenopfokplaatsen en 15.000 vleesvarkenplaatsen overgenomen.

De locaties van de voormalige Straathof Groep in Duitsland werden in 2015 ondergebracht in de LFD Holding (Landwirtschaftliche Ferkelzucht Deutschland) overgenomen. Het bedrijf telt zo'n vierhonderd medewerkers en omvat naast varkens tien biogasinstallaties met een output van 7 megawatt.


Ontwikkelplannen

Het hoofdkantoor van het bedrijf blijft in Genthin in de deelstaat Saksen-Anhalt. Ook houden de investeerders vast aan de bestaande locaties en de ontwikkelplannen. Het advies en de ondersteuning van het aankoopproces werden geleverd door de Lindhorst Group in Winsen an der Aller (Nedersaksen) en het managementadviesbureau Centuros gevestigd in Potsdam en Hamburg.

LFD Holding was eigendom van de Nederlandse varkenshouder Adriaan Straathof. Die kreeg in 2015 in Duitsland een nationaal beroepsverbod. In Nederland is Straathof onder andere eigenaar van bedrijven in Erichem, Creil en Mariënheem.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer