GS Drenthe: halve ton voor maatregelen wolf

Gedeputeerde Staten (GS) van Drenthe stellen 50.000 euro beschikbaar aan schapenhouders om met preventieve maatregelen hun dieren te beschermen tegen wolven.

GS+Drenthe%3A+halve+ton+voor+maatregelen+wolf
© Pixabay

Het bedrag is vastgesteld op basis van aanbevelingen door de deelnemers van de Drentse wolventafel. Samen met de schapenhouders wil het college de komende tijd werken aan een totaalaanpak.

Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA): 'Wij hebben goed geluisterd naar de zorgen en behoeften die leven onder de schapenhouders. We begrijpen deze zorgen en hebben tegelijkertijd te maken met de komst van de wolf als beschermde diersoort. Er is nog geen gevestigde wolf in Drenthe, toch willen we van start gaan met een zogenaamde voorlopersregeling.'


Daarmee komen we tegemoet aan de dringende vraag om financiële ondersteuning voor schapenhouders, die onder andere wolfwerende rasters willen aanschaffen. We doen ook samen met de schapenhouderij ervaring op met het nemen van preventieve beschermende maatregelen.'

Commissie voert voorlopersregeling uit

Het college heeft besloten een gebiedscommissie op te richten die de voorlopersregeling gaat uitvoeren. De commissie in oprichting kan direct beginnen en wordt voor de zomer definitief ingesteld. Deze heeft een adviserende rol richting de schapenhouders die met preventieve maatregelen willen beginnen.

Ook gaat de commissie samen met de provincie bepalen in welk gebied de financiële middelen bij voorkeur worden ingezet. In een later stadium gaan zij zich bezighouden met het voorbereiden van een totaalaanpak. Deze aanpak wordt ingezet wanneer een gevestigde wolf in Drenthe is vastgesteld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer