Jacht+op+Duitse+probleemwolf+wordt+makkelijker
Nieuws
© Vidiphoto

Jacht op Duitse probleemwolf wordt makkelijker

De mogelijkheden voor de jacht op probleemwolven worden in Duitsland verruimd. Dat heeft de Duitse Bundesrat vrijdag besloten. De Natuurbeschermingswet wordt daarvoor aangepast.

De aanpassing in de wet is bedoeld om een beter evenwicht te creëren tussen het belang van de wolf als beschermd dier enerzijds en de belangen van vee- en hobbydierenhouders anderzijds. De wolf zorgt in Duitsland regelmatig voor schade, doordat bijvoorbeeld schapen worden aangevallen.


Het wordt alleen mogelijk om de wolf te bejagen in specifieke gevallen, wanneer er buitensporige schade wordt veroorzaakt door een of meerdere probleemwolven. Het is niet langer noodzakelijk om te weten welke wolf voor de problemen zorgt.

Ontheffing nodig

Om de wolf te mogen bejagen, is er een ontheffing nodig met daarin afspraken voor welk gebied de ontheffing geldt en in welke periode. Het moet ook mogelijk worden om hybride wolven te doden. Dat zijn wolfshonden; een kruising tussen een wolf en een gedomesticeerde hond.

Het voeden en aantrekken van wilde wolven is in Duitsland verboden. Dit moet ervoor zorgen dat wolven niet wennen aan de mens. De Duitse Bundesrat is de vertegenwoordiging van de zestien deelstaatregeringen en bestaat uit leden van deze deelstaatregeringen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  10° / 4°
  15 %
 • Zaterdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
Meer weer