ForFarmers+betaalt+28+cent+dividend
Nieuws
© ForFarmers

ForFarmers betaalt 28 cent dividend

Mengvoerproducent ForFarmers betaalt over boekjaar 2019 aan dividend 28 cent per gewoon aandeel uit. Daarbij gaat het om 19 cent regulier dividend en 9 cent speciaal dividend. Hier gaat nog 15 procent dividendbelasting af.

ForFarmers heeft als dividendbeleid dat 40 tot 50 procent van de geschoonde winst wordt uitbetaald. De 19 cent reguliere dividend komt neer op 50 procent van die winst. Doordat ForFarmers in het voorjaar van 2019 een ongunstige inkooppositie had, wat nadelig was voor de resultaten en de aandeelhouders, is er besloten om 9 cent speciaal dividend uit te keren. 'Vanwege de gezonde balans en kasstroom was dit ook goed mogelijk', legt een ForFarmers-woordvoerster uit.Daarbij speelt mee dat er een behoorlijk verschil is met de hoeveelheid dividend in 2018. Toen werd 28 cent regulier dividend uitgekeerd en 2 cent speciaal dividend vanwege de verkoop van de akkerbouwactiviteiten, 30 cent in totaal. 'Door voor 2019 extra speciaal dividend uit te keren, is dit verschil veel kleiner', vervolgt de woordvoerster.

Geen corona-effect

Ze benadrukt dat het speciaal dividend geen verband houdt met de coronacrisis, die ook een effect heeft op de landbouw. 'Het voorstel kwam op 12 maart naar buiten. Dat was voordat de eerste coronamaatregelen werden aangekondigd. Niemand kon toen bevroeden wat het effect was van dit virus op de agrarische markten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer