ForFarmers neemt biomassacentrale in gebruik

Met houtsnippers uit de Achterhoek kan ForFarmers op de locatie in Lochem bijna volledig voorzien in de energiebehoefte voor het persen van korrels. Afgelopen donderdag is de nieuwe biomassacentrale officieel in gebruik genomen.


De benodigde houtsnippers zijn afkomstig uit houtwallen, hagen en bospercelen in de regio die grotendeels door boeren worden beheerd. Voor de jaarlijkse levering van 8.000 ton houtsnippers is de Coöperatie Streekhout Achterhoek opgericht.

ForFarmers bespaart met de centrale jaarlijks zo'n 1,7 miljoen kuub aardgas. De komende tijd moet duidelijk worden of het concern ook op andere locaties overstapt op biomassa. Wolleswinkel: 'De installatie in Lochem draait nu twee maanden naar tevredenheid. Daarbij vind ik het belangrijk dat het economisch rendeert voor alle partijen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer