ForFarmers neemt biomassacentrale in gebruik

Met houtsnippers uit de Achterhoek kan ForFarmers op de locatie in Lochem bijna volledig voorzien in de energiebehoefte voor het persen van korrels. Afgelopen donderdag is de nieuwe biomassacentrale officieel in gebruik genomen.


De benodigde houtsnippers zijn afkomstig uit houtwallen, hagen en bospercelen in de regio die grotendeels door boeren worden beheerd. Voor de jaarlijkse levering van 8.000 ton houtsnippers is de Coöperatie Streekhout Achterhoek opgericht.

ForFarmers bespaart met de centrale jaarlijks zo'n 1,7 miljoen kuub aardgas. De komende tijd moet duidelijk worden of het concern ook op andere locaties overstapt op biomassa. Wolleswinkel: 'De installatie in Lochem draait nu twee maanden naar tevredenheid. Daarbij vind ik het belangrijk dat het economisch rendeert voor alle partijen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer