ForFarmers+stopt+voerproductie+in+Helmond
Nieuws
© Persbureau Noordoost

ForFarmers stopt voerproductie in Helmond

ForFarmers verplaatst eind 2019 de voerproductie in Helmond naar fabrieken in Almelo, Deventer en het Duitse Rees. Daarmee wil het bedrijf kostenbesparen.

ForFarmers maakt in Helmond vooral rundvee- en paardenvoeders. Het produceren van de paardenvoeders (PAVO) wordt in oktober 2019 overgenomen door productielocatie Almelo. De productie van rundveevoeders gaat naar Deventer en Rees. Daarnaast wordt een deel van de productie ondergebracht bij een derde partij.

Op dit moment vergroot de mengvoercoöperatie de capaciteit van de fabriek in Almelo om de paardenvoederproductie op te kunnen vangen. Ook de capaciteit van productielocatie Rees is uitgebreid en er is geïnvesteerd in een nieuwe bulkverlading met contrasets om daarmee de fabriek flexibeler inzetbaar te maken.

Besparing

De beslissing om de productie in Helmond te stoppen, ligt in lijn met de eerder dit jaar aangekondigde efficiencyplannen om 10 euro miljoen kosten te besparen. Daar waar mogelijk, wordt de productie samengebracht in bestaande fabrieken.

Een en ander houdt in dat sommige fabrieken worden aangepast en/of gemoderniseerd. Er is nog geen beslissing genomen over hoe de fabriek in Helmond in de toekomst kan worden ingezet voor bijvoorbeeld het bedienen van speciale segmenten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 6°
  20 %
 • Vrijdag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer