SVR+helpt+boeren+producten+te+verkopen
Nieuws
© Twan Wiermans

SVR helpt boeren producten te verkopen

Stichting Vrije Recreatie (SVR) heeft de site allesversvandeboer.nl gelanceerd. Daar kunnen boeren hun producten online verkopen. Volgens bestuurder Bas van Mill is een landelijk platform nodig om agrarische ondernemers in de coronacrisis te helpen.

Het idee voor een website ontstond vorig jaar al, geeft Van Mill aan. 'Boeren zitten in de hoek waar de klappen vallen, onder andere door de stikstofregels wordt het niet makkelijk om te boeren. Nu komt corona daaroverheen. Heel veel producten worden niet afgezet. Het is eeuwig zonde dat fritesaardappelen in de schuur blijven liggen en bloemen in containers verdwijnen.'

Het initiatief past goed bij het doel waarmee de SVR vijftig jaar geleden werd opgericht. 'Boer en burger bij elkaar brengen', vertelt Van Mill desgevraagd. De brancheorganisatie versterkt nog steeds de boer-burgerrelatie. Ze hoopt dat de website na verloop van tijd met enkele andere soortgelijke initiatieven kan samengaan. 'We moeten naar een sterk platform dat heel Nederland dekt.'

Meer afzet krijgen

Een van de ondernemers die kaas wil verkopen via allesversvandeboer.nl is melkveehouder en campinghouder Johnny van der Eijden van de Johanna Hoeve in het Friese Ryptsjerk. Hij is blij met het initiatief. 'Wij ondervinden schade doordat gasten niet naar de camping komen. Ook onze kaasafzet loopt niet goed. Horeca zijn dicht. We hopen op deze manier toch wat meer afzet te krijgen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  20 %
Meer weer