Winkel bij zorgboerderij Hoogerlust draait op volle toeren

De winkel van zorgboerderij Hoogerlust in Muiden heeft twee tot drie keer meer aanloop van klanten dan voor de coronacrisis. De winkel heeft het assortiment uitgebreid met producten van lokale ondernemers die hun waren niet kwijt kunnen.

Winkel+bij+zorgboerderij+Hoogerlust+draait+op+volle+toeren
© Studio Kastermans

Een rare gewaarwording, noemt Marijke Schwirtz het. Zij runt zorgboerderij Hoogerlust samen met haar echtgenoot André van der Galiën. Sinds de coronamaatregelen in zijn gegaan, zagen zij het aantal klanten fors toenemen. 'Mensen voelen zich prettiger en veiliger bij een kleinschalige winkel als deze', merkt Schwirtz. 'Voor ouders met kinderen is een boerderijbezoek een van de weinige uitjes in deze tijd.'

De winkel is onlangs uitgebreid om de 1,5 meter afstand tussen klanten te kunnen waarborgen en voor extra assortiment.

Zuivellijn erbij

'We hebben een zuivellijn erbij gekregen van een boerderij uit de buurt en verkopen bijvoorbeeld producten van de molen in Weesp die dicht moest.' Ook wordt de helpende hand uitgestoken naar andere zorgboerderijen die kampen met wegvallende horeca-afzet.

Ondanks de extra klanten hoopt Schwirtz dat alles snel weer normaal is. 'De boerderij draait gewoon door. We verzorgen het vee en de moestuin nu met een team van vijf man, terwijl hier normaal ook vijftien deelnemers lopen, mensen met een verstandelijke beperking en GGZ-patiënten. Ik hoop voor hen dat ze snel terug kunnen. Ze missen ons en hun structuur.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer